pup informatie/westie pups


 
                                                  
 
                                               
Heeft u interesse in een pupje dan moet u zelf contact met de fokkers opnemen voor info wat betreft eventuele nestje(s) in de toekomst. Heeft u zelf een nestje gevonden en wilt u info betreffende de ouderdieren kunt u contact opnemen met gezondheid@whwtc.nl daar wordt namelijk onze uitgebreide databank beheerd. 

 

           
Rasinformatie

Een West Highland White Terrier (kortweg Westie) is een echte terriër. Hij is zelfverzekerd, niet bang uitgevallen, maar vrolijk, oplettend en vriendelijk, maar........ met een eigen willetje. Hij is krachtig gebouwd, ondanks zijn geringe schouderhoogte van ongeveer 28 cm. Hij heeft een ruwe witte vacht, die enkele keren per jaar geplukt moet worden. In ruil daarvoor heeft u nauwelijks haren in huis. Zijn aansprekende kopje trekt alle aandacht. Hij is niet veeleisend op het gebied van beweging, maar heeft wel zijn dagelijkse wandelingen nodig. Westies kunnen goed samen gehouden worden met andere huisdieren mits zij daar van jongs af aan mee vertrouwd zijn gemaakt. Een Westie is waaks en is geneigd te blaffen. Hij wil niet over het hoofd gezien worden en zal moeten worden geleerd niet overmatig te blaffen. Hij is een gezinshond, die niet hele dagen alleen moet zijn. Hij heeft een consequente opvoeding nodig en zal, mits hij zijn energie buiten kwijt kan, in huis een rustige hond zijn.

 
 
Pupinformatie
 
De Westie is reeds tientallen jaren een populair ras. Zo populair dat het nog wel eens moeilijk kan zijn een pup te bemachtigen. Dat is ook de reden dat de WHWTCN geen pupinfo-adres meer heeft; er waren nauwelijks pups te bemiddelen. Indien dat wel het geval is, maken we dit kenbaar op de website. Het gaat dan om pups van fokkers die lid zijn van de WHWTCN, die aan alle door ons gestelde voorwaarden moeten voldoen. Ouderhonden moeten voldoen aan het BWG en het VFR(zie downloads) U kunt het beste zelf fokkers van onze website benaderen of zij pups verwachten. Ga daarbij niet over één nacht ijs. Neem de moeite met meerdere fokkers en hun honden kennis te maken. De aanschaf van een hond is een belangrijke zaak en wij krijgen nog steeds de verhalen te horen van mensen, die snel een pup wilden en hevig teleurgesteld zijn. Omdat de Westie een aantrekkelijk, geliefd ras is, is dat natuurlijk een gat in de markt voor lieden die het niet zo nauw nemen met gewetensvol fokken van honden. Via internet worden nog steeds (goedkope) Westies aangeboden, die later enorme gezondheidsproblemen blijken te hebben. U bent inmiddels aan uw huisdier gehecht en zal kosten nog moeite sparen hem te verzorgen en genezen. U bent dan veel meer geld kwijt dan wanneer u direct een goede pup had gekocht.